четвер, 02 серпня 2018 08:37

Сенцов голодує 81 день: ООН попросили вплинути на Росію

Сенцов голодує 81 день: ООН попросили вплинути на Росію
До Олега Сенцова не пускають незалежних лікарів. Про його стан реальної інформації не надають. Фото: Znaj.ua

Реальний стан здоров'я українських політв'язнів Олега Сенцова, Станіслава Клиха і Володимира Балуха невідомий. Росіяни не надають достовірної інформації українській стороні.

Через це довелося звернутися в ООН, повідомила у Facebook Людмила Денісова, уповноважений Верховної Ради України з прав людини.

Денісова зазначила, що українських політв'язнів примусово лікують у Росії, до них застосовують тортури та психологічний тиск.

"Звернулась до Верховного Комісара ООН з прав людини Зейда Раада аль Хусейна з проханням застосувати всі можливі важелі впливу на Російську Федерацію. Аби, врешті-решт, ця держава почала дотримуватися основоположних принципів гуманізму та поваги до прав людини, виконувати зобов'язання, передбачені міжнародними угодами, та співпрацювати", - написала Денісова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Священику заборонили бачитися із Сенцовим

Крім того, попросила в ООН посприяти проведенню незалежного медобстеження Сенцова, Клиха і Балуха.

Тривале голодування Олега Сенцова називають "особистою війною" з Путіним. Експерти вважають, що українського кінорежисера й досі тримають у РФ через його незламний характер, оскільки Сенцов не дозволив себе завербувати.

Зараз ви читаєте новину «Сенцов голодує 81 день: ООН попросили вплинути на Росію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі