середа, 12 липня 2017 08:46

Росіяни в Криму почали вбивати дельфінів - вчений

Росіяни в Криму почали вбивати дельфінів - вчений
Дельфіни в Чорному морі біля узбережжя Криму можуть гинути через будівництво Керченського мосту і військових навчань Росії на півострові. Фото: google

Дельфіни в Чорному морі біля узбережжя Криму можуть гинути через будівництво Керченського мосту і військових навчань Росії на півострові.

Про це повідомляє Крим.Реалії.

"Грає роль такий фактор, як акустичне забруднення моря, в якому беруть активну участь військові кораблі. Установка паль для моста також підсилює акустичне забруднення моря. Для того, щоб це довести, потрібно збирати матеріал і робити аналіз. Але взагалі вся акустична діяльність в цьому районі вселяє сьогодні велику тривогу", - каже вчений-зоолог, фахівець з дельфінів Павло Гольдін.

Брак корму і сіті рибалок - дві інші причини масової загибелі дельфінів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Під пірамідою знайшли таємний тунель стародавньої цивілізації

"Ми знаходимо дитинчат, наприклад, азовки, або новонароджених, у яких навіть зуби ще не прорізалися. Це дуже худі тварини з проваленими шиями і головою. Це явно свідчить про брак їжі. Дуже часто дельфіни гинуть, потрапляючи в сіті. Задихаються, заплутуються. Пару тижнів тому ми виявили афаліну, у якій обрізаний хвіст. Це явна ознака того, що вона заплуталася в мережах. І щоб не обрізати мережі, рибалки просто відрубали їй хвіст і викинули", - розповіли в російській екологічній науковій організації "Безтурботне море", яка працює в анексованому Криму.

При цьому наявність дельфінів важлива для екосистеми. Без цих морських ссавців у морі може зникнути вся риба.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Кримський диверсант" визнав провину

"Коли у нас майже не стало дельфінів під дією радянського промислу в 60-ті роки, відразу ж почалися проблеми з рибальством. І в кінці 80-х років це призвело до того, що протягом декількох років взагалі практично не було риби. Навіть улови хамси були на нульовому рівні", - говорить Гольдін.

У Криму почастішали випадки масової загибелі дельфінів. 8 червня на одному з пляжів Керчі був знайдений дельфін-азовка з раною на голові. Шість трупів морських ссавців напередодні знайшли на пляжі Балаклави. В травнем 2017 року повідомлялося про масову загибель дельфінів на півострові. Російська Азово-Чорноморська міжрайонна природоохоронна прокуратура відзвітувала про початок розслідування з причини масової загибелі дельфінів в районі Чорного моря.

Зараз ви читаєте новину «Росіяни в Криму почали вбивати дельфінів - вчений». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі