понеділок, 01 червня 2020 17:02

Росія вдалася до шантажу України через ООН

Росія вдалася до шантажу України через ООН
Росія хоче змусити Україну повернути воду до окупованого Криму. Фото: pixabay.com

Росія вирішила шантажувати Україну дефіцитом води в Криму.

Як повідомляє РИА Новости, заступниця голови комітету Держдуми з міжнародних справ, експрокурорка Криму, колабораціоністка Наталія Поклонська направила лист на ім'я Верховного комісара ООН з прав людини Мішель Бачелет із закликом вжити заходів з відновлення Україною подачі дніпровської води на окупований півострів.

Раніше такий розвиток подій передбачав глава Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров. На його думку, води в Криму незабаром може не вистачати для військових потреб російської армії, і тоді не виключено не тільки залучення Росією "третьої сторони" для розв'язання цього питання, а й силовий тиск країни-агресора на Україну.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Агресію Путіна зупинить перегляд Будапештського меморандуму - Резніков

"Я просто виходжу з того, що води в Криму буквально через 1,5 місяця практично не буде вистачати навіть на військові потреби. Якщо не буде по-іншому вода поставлятися в Крим, вони можуть піти на силові дії", - сказав він.

Україна має продовжити політику припинення постачання води в окупований Крим. Про це заявив експосол США в Україні Джон Гербст під час онлайн-конференції "Україна в Конгресі", організованої Мережею друзів України в США.

Зараз ви читаєте новину «Росія вдалася до шантажу України через ООН». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі