пʼятниця, 12 квітня 2019 20:41

Росія в Криму зайняла оборонну позицію – представник "Хізб-ут Тахрір"

Росія в Криму зайняла оборонну позицію – представник "Хізб-ут Тахрір"
Фазил Амзаєв: якщо на такій великій території буде масштабна революція, сирійська мігрантська криза буде виглядати просто квіточками. Фото: Тарас ПОДОЛЯН

Протестний рух кримських татар проти Росії є ненасильницьким.

Про це в інтерв'ю для Gazeta.ua говорить предсавник міжнародної ісламської партії "Хізб ут-Тахрір" в Україні Фазил Амзаєв.

"Радикалізація може статися тільки у тому випадку, якщо РФ сама почне терористичні акти. Буде, наприклад, підривати мечеті і церкви і таким чином розгойдувати човен", - вважає він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 21 тисячу кримських силовиків перевірять на державну зраду

Але, на його думку, ініціативи Москви зараз стали більш приземленими.

"Вони розуміють, що бліц-кригу не вийшло. Перейшли в оборонну позицію. РФ порушила багато договорів. Не хоче виконувати міжнародні постанови. Виходить з організацій, які їй не подобаються і тим самим душить себе. З урахуванням корупції та відсутності державної ідеології, ми можемо бути свідками зміни влади у Росії. Сподіваюсь, вона буде не кривава. Адже якщо на такій великій території буде масштабна революція, сирійська мігрантська криза буде виглядати просто квіточками", - додає Фазил Амзаєв.

Повне інтерв'ю читайте тут: "На півострові мало лояльних до Кремля кримськотатарських організацій" - представник "Хізб ут-Тахрір"

Зараз ви читаєте новину «Росія в Криму зайняла оборонну позицію – представник "Хізб-ут Тахрір"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі