середа, 27 травня 2020 16:39

Росія оскандалилася під час засідання ОБСЄ

Росія оскандалилася під час засідання ОБСЄ
Росія вдалася до безпрецедентного кроку. Фото: Facebook/OSCE Project Co-ordinator in Ukraine

Під час онлайн-засідання ОБСЄ у Відні представник РФ намагався перервати виступи щодо ситуації в анексованому Криму, а також мілітаризації Азово-Чорноморського басейну.

Про це повідомив кореспондент "Радіо Свобода" Рікард Йозвяк у Twitter.

"Безпрецедентний крок в ОБСЄ у Відні: представник Росії намагається завадити й перервати виступи, які йому не подобаються, від України й іншого експерта з ситуації у сфері безпеки в Чорному та Азовському морях", - говориться в повідомленні.

Постійним представником Росії при ОБСЄ є Олександр Лукашевич.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що мав би сказати Зеленський про Росію

З боку України у засіданні взяв участь голова представництва президента України в АР Крим Антон Кориневич. Він виступив із доповіддю про загрози для регіональної та міжнародної безпеки, що виникає у зв'язку з російською мілітаризацією Чорного й Азовського морів.

Другим основним спікером на заході був міжнародний експерт Джеймс Шерр, старший дослідник Естонського інституту зовнішньої політики при Міжнародному центрі оборони та безпеки й асоційований член Програми Росії та Євразії Chatham House.

Міністерство закордонних справ України 22 травня подало до Міжнародного трибуналу з морського права ООН Меморандум у справі про захоплення моряків та кораблів у Керченській протоці в листопаді 2018 року.

Зараз ви читаєте новину «Росія оскандалилася під час засідання ОБСЄ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі