Ексклюзиви
вівторок, 16 липня 2019 13:05

Росія хоче міняти моряків на Крим - Клімкін

Росія хоче міняти моряків на Крим - Клімкін
Для звільнення військовополонених необхідна лише політичне рішення Путіна. Фото: Обозреватель

Україна не стане звільняти моряків на умовах, які диктує Росія.

Способів звільнити військовополонених у Росії вдосталь, але для цього треба політичне рішення керівництва держави, розповів міністр закордонних справ Павло Клімкін в інтерв'ю "Настоящее время".

"По-перше, самі наші моряки не визнають, що могли навіть теоретично скоїти якийсь злочин. Вони військовополонені. Є позиція всього світу, є рішення Міжнародного трибуналу, що їх мають звільнити. Невідкладно й беззастережно. І я дуже акуратно скажу: існують політичні та юридичні конструкції, які дозволяють Росії їх звільнити у будь-який момент. Для цього необхідне лише політичне рішення у Москві. Але Росія цього не робить", - сказав Клімкін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Керченська протока − наша" - головнокомандувач ЗСУ розповів про плани на флот

Він додав, що російські умови фактично змушують Україну визнати, що українські моряки могли скоїти злочин, визнати правомірність судового процесу над ними за російським законодавством і "прогнутися" перед російським кримінально-процесуальним кодексом і непрямо визнати анексію Криму.

Найближчим часом Путін звільнить 24 військовополонених українських моряка, які незаконно утримуються у РФ, але не просто так.

В обмін на свободу моряків президент РФ спробує отримати якомога більше політичних преференцій, про це заявив міністр закордонних справ Павло Клімкін.

Зараз ви читаєте новину «Росія хоче міняти моряків на Крим - Клімкін». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути