субота, 16 жовтня 2021 14:19

Російський перепис населення в Криму підриває суверенітет України - США

Російський перепис населення в Криму підриває суверенітет України - США
США засудили російський перепис населення в окупованому Криму. Фото: unn

Сполучені Штати Америки засуджують проведення російського перепису в окупованому Криму.

Такі дії Росії вважають спробою підірвати суверенітет України. Про це повідомляє посольство США в Україні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна засудила російський перепис населення в Криму

"США засуджують перепис населення Росії в окупованому Криму як чергову спробу підірвати незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України", – сказано в повідомленні.

15 жовтня Міністерство закордонних справ заявило, що Російська Федерація розпочала перепис населення в окупованих Автономній республіці Крим та місті Севастополь. Україна просить міжнародних партнерів не визнавати результатів цього процесу.

Відповідно до положень резолюції Генасамблеї ООН 68/262 так званий "референдум" у Криму не має юридичної сили. Він не може слугувати підставою для відображення результатів перепису населення в Криму як частини загальноросійського перепису.

ЄС засуджує рішення Росії провести перепис населення в окупованому Криму і Севастополі, а також початок чергової призовної кампанії в російську армію. Вважають, що такі дії є спробою узаконити незаконну анексію Криму і ще більше підірвати суверенітет і територіальну цілісність України.

Зараз ви читаєте новину «Російський перепис населення в Криму підриває суверенітет України - США». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі