неділя, 12 травня 2019 12:56

Російський окупант глушить українське радіо в Криму

Російські окупанти у Криму блокують українські радіостанції.

Сигнал семи українських радіостанцій у 20 населених пунктах північного Криму повністю або частково заглушається сигналом російських FM-радіостанцій, повідомляє телеканал новин "24"

Дослідники із "Кримської правозахисної групи" перевірили 13 частот семи українських радіостанцій, які отримали від Нацради з питань телебачення і радіомовлення право на мовлення на території північних районів Криму. Сигнал туди йде із Чаплинки та Чонгара.

Серед семи українських радіостанцій, які мають свої частоти на окупованому півострові опинилися: "Армія FM", "Радіо Крим Реалії", "Радіо НВ", UA Радіо "Промінь", Meydan FM, UA:Радіо "Культура" і "Перець FM".

На частотах деяких із цих українських радіостанцій звучать або російські радіо, або сигнал просто відсутній.

В організації дійшли висновку: окупаційна влада Криму спеціально глушить сигнал українських мовників, зокрема, шляхом увімкнення російських радіостанцій на тих самих частотах.

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українська сторона в трибуналі ООН просить зобов'язати Росію звільнити полонених моряків

В окупованому Криму в селі Мамашай у ніч на 9 травня, невідомі розбили пам'ятник з іменами загиблих під час Другої світової війни кримських татар.

Зараз ви читаєте новину «Російський окупант глушить українське радіо в Криму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

15

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі