субота, 09 листопада 2019 10:07

Російські окупанти не пустили в Україну кримську диседентку

Російські окупанти не пустили в Україну кримську диседентку
Айше Сейтмуратову затримали на контрольному пункті Чаплинка. Фото: Укрінформ

Кримськотатарську десидентку Айше Сеітмуратову відпустили російські окупанти. 82-річна жінка змушена була повернутися додому в Сімферополь, повідомив глава Междлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров.

Ветерена кримськотатарського руху затримали вчора російські прикордонники на кордоні між окупованим росіянами Криму і материковою Україною на пункті "Чаплинка". Після затримання жінку не пропустили на материкову територію країни.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Обіцяний мир не настає: повідомили погані новини з фронту

"Її російські прикордонники не пропустили вночі через адміністративний кордон. Після цього мешканець Сімферополя, який перетинав пункт пропуску "Чаплинка" на власному авто, допоміг Айше дістатися додому", - повідомив Чубаров.

Айше Сейтмуратова - радянський дисидент, журналіст, історик і ветеран кримськотатарського національного руху. Вона є єдиною з жінок, яка брала участь у кримськотатарському національному русі. Жінку двічі сджали до в'язниці й засуджували в СРСР.

Росія за безпідставними і політично вмотивованими звинуваченнями переслідує 115 жителів окупованого Криму. Зокрема, 40 кримських татар перебувають під вартою на території РФ, 32 людини утримують на території окупованого півострова, ще 15 людей зараз знаходяться за місцем свого проживання.

Зараз ви читаєте новину «Російські окупанти не пустили в Україну кримську диседентку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі