вівторок, 11 серпня 2020 08:14

Рада безпеки ООН підтримала цілісність України, проти голосували одна країна

Рада безпеки ООН підтримала цілісність України, проти голосували одна країна
РФ без жодних доказів звинуватила Україну у спробі прориву в Крим. Фото: news.un.org

11 серпня 2016 року Рада безпеки ООН розглянула ситуацію в анексованому Росією Криму після заяв ФСБ про те, що в ніч на 8 серпня українські війська нібито спробували здійснити прорив на півострів, загинув російський військовий.

Також представники російської спецслужби заявили, що в ніч на 7 серпня біля Армянська нібито виявили групу українських диверсантів, які мали здійснити низку терактів в Криму. Лідер РФ Володимир Путін звинуватив владу України в тому, що вона "переходить до терору".

11 серпня у Кремлі заявили, що Путін провів оперативну нараду з членами російського Радбезу. На ній обговорювали сценарії заходів антитерористичної безпеки на суходолі, в морі та в повітрі в Криму після нібито запобігання терактам.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кримчани з російським паспортом не можуть отримати шенгенську візу

Своєю чергою, президент України Петро Порошенко у цей же день провів нараду з керівниками силових відомств і МЗС. Він зобов'язав міністра закордонних справ Павла Клімкіна доручити керівнику місії України при ООН провести консультації в Раді безпеки ООН, детально поінформувавши про розвиток подій на адмінкордоні з Кримом.

Після обговорення в Раді безпеки заявили, що Росія не надала жодних доказів провокацій з боку Києва на анексованому півострові та беззастережно підтвердив свою позицію щодо територіальної цілісності та незалежності України з огляду на Крим.

Члени ради проголосували за відповідну резолюцію, проти виступила лише Російська Федерація.

Росія за останній час значно збільшила кількість фрегатів і новітніх підводних човнів у Чорному морі.

Зараз ви читаєте новину «Рада безпеки ООН підтримала цілісність України, проти голосували одна країна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі