середа, 25 березня 2020 15:58

Путін забрав землю українців у Криму — у Зеленського відреагували

Путін забрав землю українців у Криму — у Зеленського відреагували
Путін забрав землю українців у Криму — у Зеленського відреагували. Фото: Зарема Ялибойлю

Володимир Путін підписав указ, згідно з яким землею на майже всій території анексованого Криму не можуть володіти особи без російського громадянства.

Відповідний указ оприлюднено на офіційному інтернет-порталі правової інформації РФ.

До переліку увійшли ділянки Бахчисарайського, Джанкойського, Кіровського, Красноперекопського, Ленінського, Нижньогірського, Роздольненського, Сакського, Сімферопольського, Радянського та Чорноморського районів.

Також до нього входять прикордонні земельні ділянки Алушти, Армянська, Євпаторії, Керчі, Сак, Судака, Феодосії та Ялти.

Українська влада вже відреагувала на такі дії окупантів.

"Російська окупаційна влада в тимчасово окупованому Криму не лише продовжує незаконні переслідування громадян України, а й упроваджує нові масштабні утиски майнових прав кримчан", — заявили у Представництві президента України в АР Крим.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Криму виявили першого інфікованого коронавірусом

Згідно з указом Путіна, громадяни, які не мають окупаційного примусового громадянства РФ та на законних підставах до окупації отримали у власність земельні ділянки на узбережжі півострова, тепер повинні їх або продати протягом року, або отримати російський паспорт, або переписати ділянку на фірму з російською реєстрацією.

У відомстві закликали громадян України у разі незаконної експропріації їхнього майна окупаційною владою півострова задля документування, розслідування та спільної протидії незаконній політиці окупаційної влади звертатися до:

прокуратури АР Крим: +38(044) 596 73 57; telegram, viber, whatsapp за номером + 38 (096) 700 1600; e-mail: [email protected], https://www.facebook.com/prok.arkrym;

представництва президента України в АР Крим: 0 800 502 192, +38 (0552) 49-59-39; Skype: ark predstavnictvo, e-mail: [email protected], https://www.facebook.com/ppu.gov.ua;

регіонального центру прав людини: viber, whatsapp за номером +38 (050) 388 69 38, e-mail: [email protected], форма на сайті: krymbezpravil.org.ua/konsultatsyy, Regional Center for Human Rights.

Прокуратура АР Крим розпочала кримінальне провадження за фактом незаконного переслідування російською окупаційною владою голови Меджлісу кримськотатарського народу Рефата Чубарова.

Зараз ви читаєте новину «Путін забрав землю українців у Криму — у Зеленського відреагували». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі