четвер, 26 березня 2020 17:49

Путін прискорює колонізацію Криму

Путін прискорює колонізацію Криму
Путін прискорює колонізацію Криму. Фото: pixabay.com

Президент РФ Володимир Путін своїм указом щодо прав власності на землю в анексованому Криму прискорює колонізацію півострова.

Про це заявив голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров у коментарі "Крим.Реалії".

Згідно з указом Путіна, землею на майже всій території анексованого Криму можуть володіти лише особи з російським громадянством.

Таким чином окупаційна влада створює нібито правовий механізм для прискореного переселення громадян Росії до Криму, вважає кримськотатарський активіст.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін забрав землю українців у Криму — у Зеленського відреагували

"Що їм для цього зараз не вистачає? Бракує ресурсів і землі. У Росії немає достатніх ресурсів, щоб облаштовувати кожного, кого вони хотіли переселити. Вони хочуть створити умови, щоб росіяни самі переселялися. Для цього треба створити ринок дешевої, "вільної" землі", – впевнений Чубаров.

Він також вважає, що під загрозою й ті кримчани, які були змушені взяти російське громадянство після анексії півострова.

"Їх у будь-який момент можуть оголосити громадянами України, і в них відбиратимуть земельні ділянки", – переконаний голова Меджлісу.

Мустафа Джемілєв заявив, що кримські татари, утримувані у Криму й включені до списку на обмін, можуть відмовитися від нього.

Зараз ви читаєте новину «Путін прискорює колонізацію Криму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі