вівторок, 24 березня 2020 16:18

Прокуратура Криму розглядає справу про переслідування Рефата Чубарова

Прокуратура Криму розглядає справу про переслідування Рефата Чубарова
Прокуратура Криму розглядає справу про переслідування Рефата Чубарова. Фото: Facebook/Офіс Генерального прокурора

Прокуратура АР Крим розпочала кримінальне провадження за фактом незаконного переслідування російською окупаційною владою голови Меджлісу кримськотатарського народу Рефата Чубарова.

Про це повідомляється у Telegram-каналі Офісу генерального прокурора.

За даними відомства, РФ намагається через підконтрольні "правоохоронні органи" застосувати своє кримінальне законодавство стосовно Чубарова за нібито організацію на півострові масових заворушень 26 лютого 2014 року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Москві підписали документ по Криму

Раніше Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова заявила, що відкриття РФ кримінальної справи проти Чубарова є незаконним. Оскільки "Следственный комитет РФ по Республике Крым и г. Севатополю" де-юре не існує для всього цивілізованого світу.

"Поява такої "кримінальної справи" — це ще й один із різновидів репресій проти корінного народу Криму, у цьому випадку проти одного з лідерів цього народу", – написала Денісова на своїй сторінці у Facebook.

Міністерство закордонних справ України висловило протест у зв'язку з тим, що в Криму ігнорують необхідність медичного обстеження та лікування незаконно утримуваного в РФ громадянина України, кримськотатарського активіста Сервера Мустафаєва.

Зараз ви читаєте новину «Прокуратура Криму розглядає справу про переслідування Рефата Чубарова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі