четвер, 14 листопада 2019 22:51

Порошенко про прийняття проекту резолюції ООН щодо Криму: міжнародна відповідальність Росії неминуча

Порошенко про прийняття проекту резолюції ООН щодо Криму: міжнародна відповідальність Росії неминуча
Фото: LIGA.net

Прийняття проекту резолюції Третім комітетом Генеральної Асамблеї ООН, згідно з яким засуджується агресія Росії в окупованому Криму, підсилює позиції Києва в міжнародних судах.

Про це на своєму каналі в Telegram повідомив п'ятий президент України Петро Порошенко, інформує ДС.

"Чудова новина з Нью-Йорка, де на рівні третього комітету схвалено проект нової резолюції ГА ООН "Ситуація з правами людини в Автономній Республіці Крим і Севастополі, Україна", - написав він.

Порошенко додав, що українська влада робила все всі попередні роки, починаючи з резолюції Генеральної Асамблеї в підтримку суверенітету і територіальної цілісності України ще від 2014 року.

"Вкрай важливо, що така позиція ООН зміцнює як міжнародну єдність і солідарність з нашою державою, так і позиції України в міжнародних судах. Це наша зброя для переговорів з Росією з позиції національних інтересів і з позиції сили права, в рамках мінського і нормандського треків. Треба їм ефективно скористатися для миру в інтересах України і всього вільного світу, а не Росії як агресора", - вказав п'ятий президент України

За його словами, міжнародна відповідальність Росії за її "грубу агресію, вкрадені території, знищені права людини під окупацією неминуча".

Порошенко подякував державам-членам ООН за незмінну підтримку України.

Нагадаємо, сьогодні, 14 листопада, Третій комітет Генасамблеї ООН ухвалив проект резолюції, згідно з яким Росія засуджується за систематичне порушення прав людини в окупованому Криму і її дії на півострові визначені як агресія. Резолюція отримала 67 голосів "за" і 23 - "проти.

Зараз ви читаєте новину «Порошенко про прийняття проекту резолюції ООН щодо Криму: міжнародна відповідальність Росії неминуча». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі