середа, 07 липня 2021 13:26

Показали, як зенітні комплекси "Оса" відбили напад авіації
5

У межах спільних батальйонних навчань біля окупованого Криму ЗРК "Оса-АКМ" відбили напад авіації умовного противника на колону військової техніки.

Колона підрозділу реактивних систем залпового вогню "Смерч" здійснила марш задля зміни вогневих позицій, повідомив командувач об'єднаних сил ЗСУ генерал-лейтенант Сергій Наєв. Під час висування її атакувала авіація умовного противника.

Фото: zsu.gov.ua

"Розрахунки зенітних ракетних комплексів в умовах максимально наближених до бойових, поставлених радіоелектронних перешкод, здійснили розвідку повітряної обстановки, визначили координати цілей, після чого знищили літаки противника ракетами", - сказав він.

Особовий склад також відпрацював низку ввідних по розвідці, виявленню, супроводу та знищенню як групових, так і поодиноких цілей.

"Підрозділ "Смерч" відпрацював навчально-бойові вправи зі знищення пунктів базування противника та злітно-посадкових смуг як штурмової авіації, так і безпілотних літальних апаратів", - підкреслив Наєв.

Під час комплексного тренування відпрацьовували також маскування позицій, організацію системи зв'язку й управління, а також приведення техніки у бойове положення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: РФ розмістила в окупованому Криму носії ядерної зброї - МЗС

В Україні тривають українсько-американські військові навчання Sea Breeze. Вони є наймасштабнішими - понад 30 держав-учасниць. Беруть участь близько 30 кораблів, катерів і суден, понад 30 літаків і вертольотів, до 5 тис. особового складу і 50 одиниць озброєння і військової техніки. Навчання проходять відповідно до стандартів НАТО. Триватимуть до 10 липня в Одесі, Очакові, Дністровському лимані, дельті річки Дунай, на Кінбурнській косі, а також островах Зміїний і Первомайський.

Зараз ви читаєте новину «Показали, як зенітні комплекси "Оса" відбили напад авіації». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі