середа, 29 серпня 2018 18:30

Показали ще одну екологічну катастрофу, яка спіткала Крим
6

В анексованому Криму у передгірній частині пересохли дві річки, що живлять Салгир.

Сухі русла залишились від Ангари та Егерлик-Су. Екологи називають посуху аномальною, передають Примечания.

Русло пересохлої гірської річки Егерлик-Су в окупованому Криму
Фото: primechaniya
Русло пересохлої ріки Ангари
Водозабір на Ангарі
Малинова річка, яка підживлю дачний масив у Перевальному
Малинова ріка

"Посушливе літо і малосніжна минула зима привели в Криму до висихання річок. Кілька тижнів тому в руслах Ангари і Егерлик-Су, що протікають в Добрівській долині Сімферопольського району, ще була цілюща волога, в вимитих вибоїнах плавали дрібні рибки - але зараз річки спіткала доля Біюк-Карасу", - повідомляється.

Зазначається, що у Малиновому струмку, який впадає в Егерлик-Су, залишилося трохи вологи. Але водозабори, побудовані за часів Радянського Союзу, занедбані і порожні.

"Раніше в руслі Малинового струмка, розташованого в горах, наповнювали резервні баки, воду хлорували тут же. Нинішні господарники не здатні переймати дідівські способи і запасатися водою, тепер струмок здатний підживлювати лише жителів одного з численних дачних масивів Перевального", - повідомляється.

Зникнути може ще одна гірська річка - Курлюк-Су. Вона живить іншу частину села Перевальне, в тому числі і військову частину. Місцеві отримують по годинах і скаржаться на убогий напір.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Хімічна атака з Криму накрила південь України: моніторять масштаби катастрофи

Екологи ситуацію називають тривожною.

"Те, що відбувається в горах стосується всього Криму: адже саме тут беруть початок річки, поточні потім по степовій частині півострова. Іншої вологи в Криму просто немає", - повідомляється.

Росія повинна офіційно визнати окупацію півострова для відновлення подачі води до анексованого Криму. Москва жодного разу офіційно не зверталася до України з питання водопостачання.

Зараз ви читаєте новину «Показали ще одну екологічну катастрофу, яка спіткала Крим». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі