субота, 04 вересня 2021 03:49

Після обшуків російські силовики викрали жителя Криму - правозахисники

Після обшуків російські силовики викрали жителя Криму - правозахисники
Силовики викрали кримчанина. Фото: Reuters

Російські силовики з нашивками ФСБ відвезли в невідомому напрямку жителя Криму Ельдара Одаманова після обшуку в його будинку в Сімферополі.

Обшук проводився в зв'язку з вибухом на газопроводі в селі Перевальному під Сімферополем, громадському об'єднанню "Кримська солідарність" повідомила дружина Одаманова Сафіє Мамутова.

"Вранці в будинку кримського татарина Ельдара Одаманова в Сімферополі пройшов обшук в зв'язку з вибухом в селі Перевальне в Криму. Силовики з нашивками ФСБ вилучили техніку та відвезли чоловіка з собою. На даний момент його немає ні в одній черговій частині міста, його дружина написала заяву про викрадення в поліцію", - йдеться в повідомленні на сторінці об'єднання в Facebook.

"Люди в формі хакі, які проігнорували прохання представитися забрали у родини мобільні телефони, а потім пред'явили постанову суду про обшук, що проводиться через вибух на газопроводі в селі Перевальному. Адвокат Ліля Гемеджі звернула увагу, що в документі була вказана тільки адреса житла. Прізвище та пред'явлене обвинувачення в постанові не зафіксовані. Також силовики привели з собою двох понятих, якими не скористалися", - сказано в повідомленні.

Після обшуку силовики вилучили два ноутбуки, два телефони і два флеш-накопичувача.

"Після складання списку вилучених речей в протоколі Ельдар Одаманов зажадав від правоохоронців показати вміст пакету з опечатаним майном. У ньому не виявилося його мобільного телефону, не дивлячись на зворотне твердження в протоколі обшуку. З'ясувалося, що апарат забрав один з силовиків і поїхав з ним в невідомому напрямку. Через деякий час його повернули разом з пристроєм, яке було конфісковане непроцесуальним способом. Що відбувалося з мобільним телефоном поза правовим полем зору також залишається неясним", - додали в "Кримській солідарності".

Обшук тривав до 7:20 ранку, після цього силовики сказали Одаманову проїхати з ними в центральне відділення поліції. Мамутова, як повідомляється, зателефонувала до чергової частини, але її чоловіка там не виявилося, як і в головному Управлінні ФСБ і МВС.

"На даний момент я з'їздила в центральний район, в відділення поліції, і написала заяву про викрадення мого чоловіка, тому що з 9:30, як я почала обдзвонювати, я не маю ніяких даних про його місцезнаходження", - уточнила Сафіє Мамутова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: $3 тис. за особу: українці продавали людей за кордон

На Херсонщині контррозвідники Служби безпеки України затримали бойовика, який брав активну участь в окупації Криму. За свою роботу отримав медаль "За повернення Криму" Міністерства оборони РФ.

Зараз ви читаєте новину «Після обшуків російські силовики викрали жителя Криму - правозахисники». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі