вівторок, 11 вересня 2018 12:14

Після катастрофи в Армянську не стало птахів

Після катастрофи в Армянську не стало птахів
З Армянська зникли птахи. Фото: ukrinform.ua

Армянськ продовжує потерпати від екологічної катастрофи. Місцеві мешканці розповідають, що у місті не стало птахів.

"Місто як місто, навіть незрозуміло було, чим воно так несхоже на будь-яке інше. Спочатку здогадався, що немає птахів. Зовсім! Потім мені скажуть, що, так, навіть горобці кудись поділися, а були їх хмари. Залишилися тільки ворони. Але і ворон побачив я пізніше, у селі Перекоп, що найближче до "Титану", відповідно, і постраждало більше за інші. Штук 30 ворон розсілися на гілках чорного, без єдиного листка, дерева, але поки я витягав із сумки фотоапарат, вони разом знялися і кудись полетіли", - йдеться в репортажі Новая Газета.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Крим і Херсон у зоні зараження: що робити після викидів. Рекомендації МОЗ

За його словами, місцеві жителі показували буро-помаранчевий наліт на кухонному посуді (не допомагали навіть закриті вікна) і говорили, що "ця погань жере залізо".

Влада окупованого Криму розповсюдила "пам'ятку", в якій рекомендує овочі-фрукти мити перед вживанням чистою прісною водою (навіть без соди), мовляв, все буде нормально. Однак речовину, що випала на Армянськ і його околиці, чомусь намагаються не називати.

Раніше повідомили, що технологічні процедури щодо зупинки роботи "Кримського титану" завершені.

Зараз ви читаєте новину «Після катастрофи в Армянську не стало птахів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі