понеділок, 26 листопада 2018 20:08

Окупанти встановили дату суду над українськими моряками

Окупанти встановили дату суду над українськими моряками
Полонених будут судити 27 листопада. Фото: ТСН

Підконтрольний Кремлю Київський районний суд Сімферополя 27 листопада проведе засідання щодо справи полонених українських моряків.

"Питання про обрання запобіжного заходу буде розглянуто у вівторок, 27 листопада, в Київському районному суді Сімферополя", - повідомило джерело агентства "РІА Новости".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пояснили, чому Україна не посилала авіацію разом з кораблями

Проти українських моряків Росія відкрила справу за статтею про незаконне перетинання державного кордону.

Вранці 25 листопада прикордонний корабель РФ протаранив буксир ВМС України під час планового переходу з порту Одеси в порт Маріуполь. Не дивлячись на провокації РФ, група українських кораблів продовжила шлях до місця призначення.

Міністерство закордонних справ назвало провокацію з буксиром порушенням норм Статуту ООН і Конвенції ООН з морського права і закликало міжнародне співтовариство до реакції.

В результаті російська сторона перекрила Керченську протоку і перекинула в район інциденту ударні вертольоти ВС РФ. Пізніше також стало відомо, що до місця події стяглися два російських штурмовики Су-25.

Зараз ви читаєте новину «Окупанти встановили дату суду над українськими моряками». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі