понеділок, 10 квітня 2023 10:07

Спецтема: Війна Росії проти України

"Окупанти виконували дві функції" – Ташева про повістки кримським татарам

"Окупанти виконували дві функції" – Ташева про повістки кримським татарам
Постійна представниця президента в Криму Таміла Ташева пояснила масове вручення повісток на війну кримським татарам. Фото: "Радіо Свобода"

Під час мобілізації в окупованому Криму росіяни спеціально роздавали повістки кримським татарам.

Таким чином окупанти намагалися усунути неугодних. Також за цим стоїть і пропагандистський момент. Про це розповіла постійна представниця президента в Криму Таміла Ташева в інтерв'ю "РБК-Україна".

"Окупаційні адміністрації активно роздавали повістки саме кримським татарам, намагаючись їх мобілізувати. Окупанти тут виконували дві функції: одна – прибрати неугодних, тому що це нелояльна до них частина населення. Другий момент - пропагандистський. Типу ось ви казали, що кримські татари так сильно Україну, а ось вони воюють у російській армії. Загалом йдеться про десятки тисяч кримських татар, що виїхали", – пояснила Ташева.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "З ППО у Криму сміються вже в РФ": Ташева розповіла про паніку росіян

Вона зазначила, що оголошення незаконної мобілізації призвело до масового виїзду і громадян України з півострова. Бо вони не хотіли служити в армії агресора і бути причетними до воєнних злочинів Росії.

50 тис. чиновників знадобиться для деокупації Криму та відновлення там українського законодавства. Цим уже займається робоча група, сказала Таміла Ташева.

Крим стовідсотково повернеться до складу України. Від росіян, які приїхали на півострів після 2014 року, потрібно буде позбутись. Також треба буде відмінити всі юридичні рішення, які прийняли окупанти, розповів радник голови Офісу президента Михайло Подоляк.

Зараз ви читаєте новину «"Окупанти виконували дві функції" – Ташева про повістки кримським татарам». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі