четвер, 19 серпня 2021 01:36

Окупанти відправили в СІЗО ще двох кримських татар

Окупанти відправили в СІЗО ще двох кримських татар
Кримських татар відправили в СІЗО. Фото: Укрінформ

"Ленінський районний суд" окупованого Севастополя відправив на два місяці в СІЗО ще двох затриманих кримських татар.

Російська влада їх звинувачуює в участі в організації "Хізб ут-Тахрір", повідомила в фейсбук український омбудсмен Людмила Денісова.

"Всього за результатами "слідчих дій" було затримано п'ятьох осіб, трьом з них вчора була обрана аналогічний запобіжний захід", - уточнила омбудсмен.

Мурас і Абдуллаєв будуть перебувати в СІЗО Сімферополя до 11 жовтня поточного року по безпідставним обвинуваченням в участі в організації "Хізб ут-Тахрір".

"Незаконно заарештовані кримські татари є громадськими активістами. Вони систематично відвідували політично мотивовані судові засідання над співвітчизниками, підтримували сім'ї політв'язнів", - додала Денісова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Окупанти обшукують помешкання кримських татар - Денісова

17 серпня в окупованому Росією Криму відбулися чергові масові обшуки в будинках кримських татар в Сімферопольському, Бахчисарайському районах Криму, а також в Балаклавському і Нахімовському районах Севастополя.

В результаті обшуків були затримані п'ятеро кримських татар. Раіфу Февзієву, Джеббару Бекірову і Рустему Таїрову вибрали запобіжний захід у вигляді утримання під вартою.

Зараз ви читаєте новину «Окупанти відправили в СІЗО ще двох кримських татар». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі