середа, 12 червня 2019 19:37

Окупанти перекидають до Криму солдатів і техніку

Окупанти перекидають до Криму солдатів і техніку
У Криму базується велика кількість військових. Фото: prostir.ua

Окупанти перекидають у Крим додаткові війська і озброєння останні 1,5 року.

Журналісти видання Defense One отримали супутникові знімки, зроблені в період з січня 2018-го до квітня 2019 року. На них видно батареї С-400.

Зафіксували винищувачі, розміщені в 4 різних місцях. Нині на півострові базується 81 російський військовий літак.

У Криму перебувають 30 тис. російських військових. За даними розвідки, Кремль планує направити туди ще 13 тис. солдатів у найближчі 4 роки.

Чорноморський флот Росії отримав 10 кораблів, здатних запускати крилаті ракети "Калібр" великої дальності.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: США розлючені нахабністю Росії і вимагають виконати рішення Трибуналу

"Це дозволяє наносити удари по цілях за межами Чорного моря, зокрема по країнах Південної Європи і по Сирії, навіть не покидаючи Севастополя", - йдеться у повідомленні.

Нарощування сил в Криму дає Москві більший контроль над Чорним морем. Додаткові російські бойові літаки і кораблі тепер розміщені в меншій віддаленості від Близького Сходу.

Росія вважає територію Криму своїм спадком від Російської імперії та Радянського союзу. Через це, на думку росіян, постійна палата Третейського суду в Гаазі не має компетенції розглядати справу за позовом щодо порушення Росією Конвенції ООН із морського права в Чорному та Азовському морях і в Керченській протоці.

Зараз ви читаєте новину «Окупанти перекидають до Криму солдатів і техніку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі