середа, 23 лютого 2022 22:55

Спецтема: Ворог біля українського кордону

Окупанти не випускають українців з Криму

Окупанти не випускають українців з Криму
Українці не можуть повернутися з Криму. Фото: Армія Інформ

Окупаційна влада Криму припинила виїзд громадян з тимчасово окупованого півострова на підконтрольну Україні територію.

Навпроти КПВВ "Каланчак" та "Чонгар" окупанти не пропускають близько півсотні громадян України. Безперешкодно можуть потрапити додому лише мешканці півострова з російськими паспортами, повідомила омбудсмен Людмила Денісова в telegram-каналі.

"Виїзд з півострова заблоковано. Російські силовики пояснюють це тим, що нібито українська влада припинила роботу КПВВ в односторонньому порядку", повідомила вона.

Українські прикордонники наголошують, що зі сторони материкової України КПВВ працюють у штатному режимі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Україна могла розірвати дипвідносини з РФ ще після анексії Криму" – експерт-міжнародник

Вона закликала міжнародну спільноту відреагувати на факт порушення окупаційною адміністраціє права громадян України на свободу пересування та вжити заходів щодо припинення політики РФ, спрямованої на відчуження окупованих територій від України разом з громадянами, які там проживають.

"Обмежуючи свободу пересування громадян, країна-окупант порушує Міжнародний пакту про громадянські та політичні права 1966 року, стаття 12 якого гарантує кожному хто законно перебуває в Криму право на вільне пересування та забороняє позбавляти громадян України на в'їзд на територію власної держави", наголосила вона.

Президент Росії Володимир Путін після визнання так званих ЛДНР звернувся до Ради федерації по дозвіл на використання збройних сил РФ за кордоном. Радфед Росії погодила таке рішення 22 лютого.

Зараз ви читаєте новину «Окупанти не випускають українців з Криму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі