вівторок, 28 липня 2020 10:07

Окупанти не пустили батька на похорон 3-річного Муси Сулейманова

Окупанти не пустили батька на похорон 3-річного Муси Сулейманова
Окупанти не відпустили кримського політв'язня Руслана Сулейманова на похорон 3-річного сина Муси. Фото: Facebook/Кримська солідарність

Окупанти в Криму не відпустили кримського політв'язня Руслана Сулейманова на похорон його трагічно загиблого 3-річного сина Муси.

Про це написала російська адвокатка Марія Ейсмонт на власній сторінці у Facebook.

Правозахисниця стала свідком розмови своєї колеги — адвокатки громадянського журналіста ГО "Кримська солідарність" Руслана Сулейманова Лілі Гемеджі з представником ФСБ.

Марія, чий підзахисний Раїм Айвазов проходить в одній справі з Сулеймановим, розповіла, що в Строгановці Сімферопольського району, де були похорони хлопчика, люди до останнього вірили, що батька відпустять попрощатися з сином.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Криму попрощалися з трагічно загиблим 3-річним сином політв'язня Руслана Сулейманова

"Раптом привезуть?", "Можна ж під конвоєм", "Ми б всі відійшли й не підходили до нього", "Тільки 10 хвилин, попрощатися і назад", — говорили вони.

Ліля Гемеджі намагалася потрапити на прийом до керівництва, щоб отримати дозвіл для Сулейманова прийти на похорон сина.

При цьому співробітник ФСБ, з яким розмовляла адвокатка, сказав, що не може пустити її, оскільки у керівництва проходить нарада. Порадив записатися на прийом пізніше. На інформацію про те, що все потрібно робити терміново, оскільки похорон уже йде, відповів так:

"Похорон закінчується? Тоді скажіть, чи має сенс вас записувати на більш пізню дату на зустріч з керівником?"

"Ми негативно хитаємо головою. Похорон маленького Муси пройшов без батька", — написала Марія Ейсмонт.

3-річний Муса Сулейманов пропав увечері 24 липня. Його шукали кілька тисяч людей з усього Криму. 26 липня так зване управління МНС Росії по Криму повідомило, що тіло дитини виявлено у вигрібній ямі біля будинку.

Його батько Руслан Сулейманов — учитель фізики, громадянський журналіст і стример ГО "Кримська солідарність", був затриманий в лютому 2017 року і за постановою суду відбував адміністративний арешт — 5 діб за нібито несанкціонований мітинг.

15 жовтня 2017 року брав участь в одиночному пікеті на підтримку заарештованих кримських татар, пізніше звинувачений в адміністративному правопорушенні та підданий адміністративному штрафу в розмірі 10 тис. руб.

28 березня 2019 року рішенням Київського районного суду в Сімферополі заарештований у кримінальній справі. Його звинуватили в нібито організації терористичної організації та участі в її діяльності. Санкція за цією статтею передбачає до 20 років позбавлення волі.

Зараз ви читаєте новину «Окупанти не пустили батька на похорон 3-річного Муси Сулейманова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі