середа, 17 квітня 2019 14:37

Не відповідали на жодні запитання суду: українські моряки залишаються під вартою

Не відповідали на жодні запитання суду: українські моряки залишаються під вартою
Роман Мокряк, Сергій Цибізов,Євген Семидоцький, Андій Оприско (зліва направо) у Лефортівському районному суді Москви 17 квітня 2019 року \ Фото: Громадське

Лефортівський суд Москви продовжив термін тримання під вартою першим чотирьом українським морякам: Роману Мокряку, Андрію Оприску, Євгену Семидоцьому та Сергію Цибізову.

Таким чином повністю задовольнивши клопотання слідчих ФСБ РФ, повідомляють журналісти Громадського.

Сторона обвинувачення просила продовжити арешт, наголошуючи на необхідності отримання результатів експертиз.

Адвокати моряків заявили, що українці є військовополоненими і мають бути звільнені, до того ж сторона захисту заявила, що захоплення моряків було фактом агресії з боку РФ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Український моряк роздратував омбудсмена РФ, бо говорив англійською

Самі полонені не давали жодних відповідей суду. Називали лише свої імя, вік і звання, підкреслюючи, що, відповідно до третьої Женевської конвенції, є військовополоненими.

Україна звернулася до Міжнародного трибуналу щодо Росії для звільнення українських моряків і суден, захоплених у результаті агресії РФ у Керченській протоці. Про це у Facebook повідомив президент Петро Порошенко.
"Сьогодні за моїм дорученням МЗС додатково звертається до Міжнародного трибуналу з морського права із запитом для вжиття примусових заходів до російської сторони для звільнення українських моряків".

Зараз ви читаєте новину «Не відповідали на жодні запитання суду: українські моряки залишаються під вартою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі