вівторок, 06 лютого 2018 14:43

Молодь в Криму активно вивчає українську мову

Молодь в Криму активно вивчає українську мову
Кримські татари вчать українську мову. Фото reuters

Член Меджліса Ександер Барієв розповів про мовні проблеми в Криму.

"Зараз майже вся кримськотатарська молодь вільно спілкується українською мовою. І їм це не важко. Хоча до окупації в Криму було тільки 5 шкіл із вивченням предметів українською. Ми ж мали 15 шкіл із поглибленим вивченням кримськотатарської мови. Загалом мова не так важлива, а вирішальним стає інфраструктура і фаховість педагогів. От наприклад українська гімназія в Сімферополі мала великі черги, бо в неї були басейн і гарні вчителі. Проблема мови виникає тоді, коли більш немає аргументів, щоб розсварити людей", - сказав один із лідерів кримськотатарського народу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна щохвилини ближче до перемоги.

Кримські татари на окупованому півострові не братимуть участі у виборах президента Росії. Вже в лютому розпочнуться заходи з метою продемонструвати ставлення кримськотатарського народу до виборів президента країни-агресора. Такі акції проходитимуть як на території материкової України, так і на території Криму.

Зараз ви читаєте новину «Молодь в Криму активно вивчає українську мову». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі