вівторок, 11 вересня 2018 04:37

МінТОТ: Росія хотіла приховати техногенну катастрофу в Армянську

МінТОТ: Росія хотіла приховати техногенну катастрофу в Армянську
Катастрофу в Армянську хотіли приховати. Фото: Новое время

Хімічні викиди на кримському заводі "Титан" відбулися внаслідок техногенної катастрофи, яку окупаційна "влада" Криму хотіла приховати.

Про це заявив перший заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб Юсуф Куркчі, - пише Укрінформ.

"Факти свідчать про те, що це була техногенна катастрофа. Які причини виникнення її на виробництві, - це може бути комплекс причин: від порушення технологічної карти, закінчуючи порушенням правил використання брудних речей і так далі", – сказав він.

За його словами, окупаційна влада Криму намагалася приховати викид на заводі.

Зараз компетентні органи чекають з Миколаївського інституту землі результатів аналізу перших заборів поверхні землі, які були взяті два тижні тому.

На Херсонщині рятувальники обробляють дороги содовим розчином. До таких дій вдалися у семи населених пунктах, які найбільше постраждали від хімічних викидів. Спеціальну обробку провели і на території двох контрольних пунктів "Каланчак" та "Чаплинка".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Криму пройшов "пекельний тиждень": показали яскраві фото

Нагадаємо, в окупованому Криму через викиди з заводу "Кримський титан" другий тиждень потерпають жителі Армянська. Люди масово звертаються до лікарів зі скаргами на печіння в очах, носоглотці, нудоту. Авто, побутові прилади, меблі та дитячі майданчики взялися іржею та сіро-зеленим нальотом.

Зараз ви читаєте новину «МінТОТ: Росія хотіла приховати техногенну катастрофу в Армянську». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі