середа, 15 січня 2020 00:37

"Кримську дачу" Ахметова продали Газпрому

"Кримську дачу" Ахметова продали Газпрому
Дача Ріната Ахметова в селищі Паркове. Фото: Радіо Свобода

У Криму окупанти продали незаконно відчужений в українського бізнесмена Ріната Ахметова комплекс "Дача Якова Жуковського "Новий Кучук-Кой" поблизу Ялти.

Покупцем стало ТОВ "ЕТЦ в Парковому", що належить "Газпрому". Маєток було придбано за 1,975 млрд рублів, повідомляє Крим.Реалії.

За інформацією податкової служби РФ, фірмою-покупцем володіє ТОВ "Газпром видобуток Оренбург" - структура російського "Газпрому".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Раді зробили перший крок до позбавлення Ахметова мільярдних пільг

У компанії "Систем Кепітал Менеджмент", що належить Ахметову, повідомили, що після російської анексії півострова втратили контроль над усіма активами в Криму, однак мають намір відстоювати свої майнові права в міжнародних судах.

У Криму понад 5 років діють санкції щодо компаній. За цей період багато власників закрили бізнес чи продали його.

Серед порушників опинилися мільярдери Рінат Ахметов і Дмитро Фірташ, компанії, які перевозили "зелених чоловічків", російський бізнесмен і акціонер "Нової газети" Олександр Лебедєв, колишній міністр оборони України Павло Лебедєв.

Зараз ви читаєте новину «"Кримську дачу" Ахметова продали Газпрому». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі