пʼятниця, 21 лютого 2020 15:23

Кримські татари готують мітинги у Криму

Кримські татари готують мітинги у Криму
Кримські татари проведуть акцію проти російської окупації. Фото: "Цензор.нет"

3 травня в анексованому Криму пройдуть масові акції проти російської окупації.

Організаторами виступлять члени Меджлісу і кримськотатарські активісти, повідомив голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров Радіо НВ.

"У Криму ми зараз спираємося на членів Меджлісу, але залучаємо багато інших людей, активістів кримськотатарського національного руху. Ми обговорювали різні форми їхньої участі з боку окупованого Криму в цій акції. Підхід Меджлісу такий, що ми не можемо підставляти людей, закликаючи їх на "Майдани" проти оснащених зброєю та різними приладами карателів. Але ми готуємо у такий спосіб, який буде дуже помітний в Криму", - розповів Чубаров.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На кордоні з захопленим Кримом відкриють хаб

3 травня відбудеться ненасильницька акція "Світ проти насильства і окупації". Її учасники планують перетнути адмінкордон з окупованим Кримом на знак протесту проти дій РФ на півострові.

Голова Херсонської області Юрій Гусєв знає про проведення акції "Світ проти насильства і окупації. Марш гідності". Він додав, що для нього Крим — це територія України, а в березні у Херсоні проведуть дні, присвячені півострову.

Зараз ви читаєте новину «Кримські татари готують мітинги у Криму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі