четвер, 09 квітня 2020 18:29

Кримчан звинуватили у тероризмі

Кримчан звинуватили у тероризмі
Фігурантам "справи Хізб ут-Тахрір" у Криму висунули звинувачення. Фото: Facebook/Кримська солідарність

Трьом фігурантам "справи Хізб ут-Тахрір" у Криму висунули звинувачення у тероризмі.

Про це повідомляється на сторінці організації "Кримська солідарність" у Facebook.

За словами адвокатки Еміне Авамілєва звинувачення, крім Сейтумерова Османа, висунули його рідному брату Сейтумеру та дядьку, Сейтемеметову Рустему.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Криму українця кинули за ґрати

"Сулейманову Амету, який перебуває під домашнім арештом, ймовірно, теж висунули сьогодні звинувачення", – сказала Авамілєва.

Окупаційна влада Криму звинувачує кримських татар в участі в діяльності терористичної організації. Захисники заарештованих й обвинувачуваних у "справі Хізб ут-Тахрір" кримчан вважають переслідування мотивованим за релігійною ознакою.

Самі обвинувачувані своєї провини не визнають.

Обшуки у справі "Хізб ут-Тахрір" відбулися 11 березня 2020 року в Бахчисарайському районі відразу у кількох кримських татар. Серед них – Енвер Мустафаєв, Амет Сулейманов, брати Сейтумер та Осман Сейтумерови та їхній дядько Рустем Сейтмеметов. Обшук провели й в помешканні ексактивіста "Кримської солідарності" Сейтумера Сейтумерова, який кілька років тому вимушено покинув Крим. Обвинувачення в тероризмі Рустему Сейтмеметову російська влада висунула 8 квітня.

Зараз ви читаєте новину «Кримчан звинуватили у тероризмі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі