субота, 16 березня 2019 17:47

Крим заселяють громадянами Росії

Крим заселяють громадянами Росії
За словами Чубарова, за роки окупації на територію Криму переселилось близько 500 тисяч росіян. ФОТО: korupciya.com

За 5 років анексії в Крим переселили до півмільйона громадян РФ. Зроблено все задля того, щоб у разі деокупацї не втратити контроль над півостровом. Про це заявив голова Меджлісу кримських татар Рефат Чубаров.

"Це як додатковий фактор, який дозволить їй утримувати Крим у разі деокупації, а її навіть у Кремлі вже давно не виключають. Найобережніші підрахунки — до 500 тис. осіб. Вважається, що тільки у Севастополі десь уже близько 200 тис. нових жителів. Переважно це сім'ї й самі співробітники військових і силових структур", – розповів Чубаров в інтерв'ю виданню НовоеВремя.

За словами голови Меджлісу, чимало людей переселяються й із власної ініціативи. Це переважно мешканці Іркутської та Новосибірської областей.

"Є банки, які, я думаю, за підтримки державного банку Росії, видають пільгові кредити на будівництво людям із певних територій Росії, які переїжджають до Криму. Вони отримують кредити, досить відмінні за відсотками", – відзначив Чубаров.

Кримчан, які проти окупації півострова, Росія намагається позбутися.

"Це відбувається шляхом систематичних репресій. Не лише залякування, обшуки й арешти. Це й неможливість розвитку, коли Крим залишають підприємці", – пояснив голова Меджлісу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Меджлісі заявили, кого підтримують на виборах президента

На Радбезі ООН заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтем Чийгоз розповів про життя в окупованому Криму. представники Росії в Радбезі під час промови Чийгоза цинічно посміхалися.

Зараз ви читаєте новину «Крим заселяють громадянами Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі