середа, 24 жовтня 2018 12:08

Керченський теракт: у Рослякова був спільник

Керченський теракт: у Рослякова був спільник
Керченський теракт: хто допоміг вбивці у масовому розстрілі. Фото: РБК-Украина

Для втілення теракту у політехнічному коледжі окупованої Керчі невідомий допоміг Владиславу Рослякову пройти зі зброєю непоміченим.

Завжди зачинені двері запасного входу в день трагедії виявилися відкритими. Слідчі припустили, що хтось із однокурсників знав про плани вбивці та допоміг йому, пише російське видання Life.

"У Рослякова виникли труднощі при купівлі зброї. Співробітники збройового салону не хотіли продавати йому рушницю, засумнівавшись у достовірності його документів. Однак після дзвінка до Росгвардії вони змінили своє рішення, оскільки їм підтвердили достовірність ліцензії," - йдеться у повідомленні.

Також видання, посилаючись на власні джерела у слідчо-оперативній групі, повідомило, що на відеозаписах із Росляковим видно іншого хлопця.

"На відео чітко видно, що в коридорі 1 поверху коледжу Рослякова, на якому одягнена футболка, зустрічає невідомий молодик, який проводжає його до їдальні", - уточнив анонімний співрозмовник ЗМІ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російські пропагандисти взяли інтерв'ю у загиблої студентки

Хлопця підозрюють у сприянні злочину. Він міг відкрити запасний вихід і допомогти заховати вибухівку в їдальні в той час, коли Росляков відправився стріляти всіх, хто йому траплявся на шляху. Встановити його особу окупаційній владі поки не вдалося й офіційно вони всіляко відкидають наявність ймовірного спільника.

"Його ім'я сподіваються з'ясувати, вивчивши виявлені обгорілі мобільний телефон і комп'ютер Рослякова", - зазначається.

17 жовтня Владислав Росляков зайшов до Керченського політехнічного коледжу та розстріляв там учнів і викладачів. Під час теракту загинули 23 людини і ще кілька десятків отримали важкі поранення.

Зараз ви читаєте новину «Керченський теракт: у Рослякова був спільник». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі