середа, 15 серпня 2018 13:26

Катування у кримських в'язницях: назвали кількість випадків

Катування у кримських в'язницях: назвали кількість випадків
У тюрмах Криму з 2014 зафіксовано понад 180 випадків тортур і приниження. Фото: ТСН

В окупованому Росією Криму з 2014 року зафіксований 181 випадок нелюдського поводження з громадянами у місцях позбавлення волі.

Про це розповіла співзасновниця громадської ініціативи "Крим SOS" Таміла Ташева, повідомляє "РБК-Україна".

"Ув'язненим колонії до окупації було легше і отримати побачення, і отримати передачі. Фіксуються випадки нелюдського поводження і катувань. Наша організація зафіксувала 181 випадок нелюдського поводження з жителями півострова Крим з початку окупації Росією", – розповіла Ташева.

Вона також розповіла, що зафіксовані і випадки смерті людей при ненаданні їм вчасної медичної допомоги.

"Внаслідок тортур електричним струмом – це мінімум 13 випадків смертей. Всі тортури супроводжуються дискримінацією та приниженнями", – зазначила співзасновниця "Крим SOS".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна судитиметься з РФ щодо політв'язнів

Деякі випадки тортур залишаються непоміченими внаслідок того, що жодна міжнародна організація не має доступу до півострова.

Політв'язень Станіслав Клих поскаржився, що в російській психіатричній лікарні йому вводили психотропні препарати. Також у чоловіка болять нирки. Про це розповіла у Facebook уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова.



Зараз ви читаєте новину «Катування у кримських в'язницях: назвали кількість випадків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі