вівторок, 14 травня 2019 11:23

"Імітували розстріл" - кримськотатарський активіст розповів про тортури у СІЗО

"Імітували розстріл" - кримськотатарський активіст розповів про тортури у СІЗО
Обвинувачений у сімферопольській "справі Хізб ут-Тахрір" кримськотатарський активіст Раім Айвазов розповів, що російські силовики після його затримання при перетині адмінкордону з Кримом, вивезли його вночі "в поле" і "імітували розстріл". Фото з архіву активіста.

Обвинувачений у сімферопольській "справі Хізб ут-Тахрір" кримськотатарський активіст Раім Айвазов розповів, що російські силовики після затримання при перетині адмінкордону з Кримом вивезли його вночі "у поле" і "імітували розстріл".

Айвазов зробив таку заяву під час засідання підконтрольного Кремлю Київського райсуду Сімферополя. На суді обговорювали продовження запобіжного заходу у вигляді утримання в СІЗО, повідомила адвокат кримського татарина Марія Ейсмонт кореспонденту Крим.Реаліі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пляж не ваш: окупанти відібрали у кримчан черговий шматок узбережжя

"На питання про те, де і за яких обставин він був затриманий, Айвазов розповів, що на КПП десь о другій-третій ночі його довго не пропускали. Пізніше 3 оперативників ФСБ, як він вважає, посадили його в машину (вдаривши при цьому), з якої попередньо скрутили номерні знаки, і вивезли в якісь поля. Там поставили на землю на коліна і ніби імітували розстріл - стріляли поруч із ним. Після цього в такому стані повезли до управління ФСБ, де вже офіційно оформили за документами затримання", - переказала слова свого підзахисного Ейсмонт.

Адвокат клопотала винести окрему постанову до слідчих органів із метою перевірки інформації Айвазова, оскільки вона має ознаки порушення закону. Також захист має намір самостійно подати заяву про вчинення злочину.

Підконтрольний Київський райсуд Сімферополя продовжив Айвазову запобіжний захід у вигляді утримання в СІЗО до 15 серпня. Засідання проходило в закритому режимі. До зали не пустили ні родичів, ні слухачів.

7 травня адвокат Ольга Дінзе вкотре відвідала політв'язня Володимира Балуха у виправній колонії №4 міста Торжок Тверської області РФ. Зараз він перебуває у штрафному ізоляторі (ШІЗО).

Зараз ви читаєте новину «"Імітували розстріл" - кримськотатарський активіст розповів про тортури у СІЗО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі