субота, 13 січня 2018 17:49

Генерал пояснив, чому Україна не втримала Крим

  Генерал Гордійчук пояснив, чому Україна не втримала півострів Крим. Фото: Новое время
Генерал Гордійчук пояснив, чому Україна не втримала півострів Крим. Фото: Новое время

Україна тільки теоретично могла почати збройний опір під час анексії Криму. У разі такого сценарію Захід засудив би Україну, а Росія могла б висадити свій десант у Києві.

"Тоді утримати Крим не могли. Не було кому виконувати наказ. Фактично була окупація. Вони (зелені чоловічки – ред.) захопили тоді Рада депутатів і Кабінет міністрів Криму. В теорії можна було (почати збройний опір – ред.), але вони (російські війська – ред.) були б вже тут, у Києві", - каже Гордійчук, розповідає начальник військового ліцею імені Івана Богуна, легендарний генерал-майор ЗСУ Ігор Гордійчук (відомий також під позивним "Сутінок") в інтерв'ю телеканалу ATR.

За його словами, об'єднання українських військових з кримськими татарами для протистояння окупації було недостатньо. Російська армія тоді вже була фактично розгорнуто. У нас була ще завершальна стадія Майдану, а в цей час Путін вже проводив приховану і частково відкриту мобілізацію. В той час вже 200-300-400 тисяч було навколо Криму.

"Крім того (перед анексією – Gazeta.ua) було розгорнуто тактичну ядерну зброю. Була велика вірогідність, що як тільки ми почали збройний опір в Криму, то абсолютно не стали б на нашу сторону ні НАТО, ні США, ні Європи. Навпаки, засудили б", - розповідає генерал.








ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Герой України Ігор Гордійчук: дехто і зараз чекає Януковича, але не я

Російські окупанти пророкують, що 2018 рік стане переломним для анексованого Криму, який "завершує подолання наслідків" свого понад 20-річного перебування під керівництвом Києва. За словами окупанта, анексія півострова нібито врятувала Крим "від етнічної чистки, війни та насильницької зміни його ідентичності".

Зараз ви читаєте новину «Генерал пояснив, чому Україна не втримала Крим». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі