вівторок, 05 березня 2019 16:18

Євродепутатам доступно пояснили про репресії в окупованому Криму

Євродепутатам доступно пояснили про репресії в окупованому Криму
Плакат "Врятуй Олега Сенцова" на будівлі Європарламенту. Фото: Радіо.Свобода

У Європарламенті українські дипломати розповіли про репресії, які чинить Росія стосовно проукраїнських кримчан на окупованому півострові.

Заяву зробили в рамках конференції "Крим.Вкрадений півострів", яку присвятили до п'ятиріччя анексії, повідомляє Представництво України в Європейському союзі у Twitter.

Також представники закликали світову спільноту посилити тиск на Росію. щоб врятувати кремлівських бранців.

"Росія не хоче, щоб світ дізнався правду про свої злочини в окупованому Криму. Ми не повинні недооцінювати амбіції Путіна з точки зору його агресивної політики", - сказала перший заступник міністра інформаційної політики України Еміне Джеппар.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пробила дно: російська омбудсменка поскаржилася на репресії кримчан в Україні

Представник України у ЄС Микола Точицький зауважив, що тільки тісна співпраця та постійний тиск змусить РФ припинити порушувати права людини В Криму. Він також додав, що до моменту деокупації Криму необхідно створити міжнародну платформу.

З 2014 року російська окупантська влада в Криму незаконно ув'язнила близько 100 проукраїнських жителів півострову. Всі бранці це кримчани, які не підтримували анексію та активно виступали проти російського втручання. У листопаді 2018 року окупанти захопили 24 українських військових, 3-є з них при захопленні отримали травми, а у грудні - інваліда, кримського татарина Едема Бекірова. Після ув'язнення стан поранених моряків та кримськотатарського активіста погіршується. Вимоги українського омбудсмена Людмили Денісової щодо інформування української сторони про стан здоров'я незаконно ув'язнених Москалькова грубо ігнорує.

Зараз ви читаєте новину «Євродепутатам доступно пояснили про репресії в окупованому Криму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі