четвер, 25 липня 2019 11:43

ЄС вимагає від Росії негайного звільнення політв'язня Гриба

ЄС вимагає від Росії негайного звільнення політв'язня Гриба
ЄС вимагає негайно відпустити Павла Гриба та всіх українських політв'язнів Фото: unian.ua

Верховний суд Росії визнав рішення про ув'язнення українця Павла Гриба на 6 років "законним". У Євросоюзі вже відреагували на такий висновок суду.

ЄС вимагає негайно відпустити Павла Гриба та всіх українських політв'язнів. Про це йдеться в заяві речниці зовнішньополітичної служби ЄС, пишет 24 канал.

Українським лікарям не дозволили побачити хлопця, попри те, що політв'язень важко хворий, Європейський суд із прав людини визнав рішення про утримання Павла Гриба в неволі незаконним.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Подальше знаходження за ґратами - це смерть" - батько Павла Гриба

"Європейський союз підтверджує своє очікування негайного звільнення Павла Гриба. Гриб страждає на дуже серйозне захворювання, яке може стати небезпечним для життя будь-коли", – йдеться у заяві.

Павла Гриба засудили на 6 років колонії за начебто "заклики до тероризму". 24 серпня 2017-го 19-річний Павло поїхав до білоруського Гомеля на зустріч із дівчиною з Росії, з якою познайомився у соцмережі. Після цього зв'язок із ним зник. Як пізніше з'ясувалося, його вивезли з Гомеля невідомі люди і за кілька днів відвезли до СІЗО в Краснодарі. Російські слідчі звинуватили Павла у підготовці теракту на шкільній лінійці в Сочі.

Зараз ви читаєте новину «ЄС вимагає від Росії негайного звільнення політв'язня Гриба». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі