субота, 17 квітня 2021 17:26

Єрмак поставив умову Джемілєву: піти з партії Порошенка

Єрмак поставив умову Джемілєву: піти з партії Порошенка
Фото 2014-го. Джемілєв у номері московського готелю після телефонної розмови з Путіним. Фото: Facebook /Ayder Muzhdabaev

Лідер кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв заявив, що керівник Офісу президента Андрій Єрмак поставив умову, при якій будуть вирішувати проблеми Криму.

Для цього пропонують вийти з партії "Європейська солідарність", пише заступник гендиректора кримськотатарського телеканалу ATR журналіст Айдер Муждабаєв у Facebook.

"Гордість України – лідер кримського народу, легендарний борець за права людини в СРСР, друг Андрія Сахарова, радянський дисидент Мустафа Джемілєв – в ефірі телеканалу ATR розповів про те, що Андрій Єрмак поставив йому умову. Як тільки Мустафа-ага вийде з партії Порошенка – питання кримських татар почнуть вирішуватися швидше", – написав Муждабаєв.

Він зазначив, що "не треба бути комісаром Мегре", щоб зрозуміти, "хто віддав негласний наказ у будь-який спосіб не давати телеканалу ATR закладені для нього в бюджеті України мінімально необхідні для мовлення на Крим гроші".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ми не зійдемо зі свого шляху - Мустафа Джемілєв про День Гідності та Свободи

Джемілєв пояснив в інтерв'ю телеканалу ATR, Єрмак не ставив ультиматум, але дав пораду: "Якщо ви вийдете з "Європейської солідарності" і створите свою парламентську групу "Крим", ми зможемо швидше вирішувати питання кримських татар".

Стратегія деокупації Криму, яку 25 березня затвердив президент України не є планом дій зі звільнення півострова. Документ не відповідає на чимало запитань. Залишається незрозумілим питання про долю росіян-колоністів, статус кримчан, що переїхали на материкову Україну, статус кримськотатарського народу.

Про те, яким би мав бути цей документ Gazeta.ua розповіла кримський політолог Лариса Волошина.

Зараз ви читаєте новину «Єрмак поставив умову Джемілєву: піти з партії Порошенка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

38

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі