четвер, 01 серпня 2019 15:04

Екокатастрофу в окупованому Криму видно з космосу

Екокатастрофу в окупованому Криму видно з космосу
Через прорив каналізації в окупованому Севастополі сталася екокатастрофа. Скріншот

Зі супутника побачили, як росіяни отруюють Чорне море.

Камери зафіксували каналізаційний викид у Блакитній бухті окупованого Севастополя, повідомляють у підконтрольному росіянам Севастопольському Морському гідрофізичному інституті.

"Це призводить, звичайно, до вкрай несприятливої екологічної обстановки у цьому районі. Тим паче, що трохи південніше, як ви знаєте, знаходяться у нас 3 особливо охоронюваних природні території, екологічні збитки, безумовно, значні. Акваторія навколо прориву аварійного - вона істотно гірше, в кілька разів, ніж така ж екологічна обстановка в Південній бухті Севастополя, яка відома як проблемна з екологічної точки зору акваторія", - розповів замдиректора Морського гідрофізичного інституту РАН Антон Георга-Копулос.

Течією фекалії несе до інших бухт окупованого міста.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Знайди свій цвях": нові пляжні розваги від окупантів в Криму

"До Балаклаву все це йде, у напрямку узбережжя. Як наслідок, звичайно ж, прибережна смуга - вона страждає найбільше. Придонні відклади вкрай вражені, по-перше, бактеріями, фон в 10-20 разів за багатьма параметрами - фосфати, амоній - що це? Ми розуміємо, що це миючі засоби з каналізації. Що таке амоній - розуміємо, що це продукти людської життєдіяльності", - говорить він.

Вчені Севастополя кажуть, що для того, аби природа оговталася від екокатастрофи, треба не одне десятиліття.

В окупованому Криму екологічна катастрофа - росіяни вивели неочищені каналізаційні стоки в море.

Кримчани публікують фото та відео забрудненого моря у соцмережах.

"Шокуюче для екологів відео із околиць Севастополя. Окупаційні війська загаджують райський куточок Криму - мис Фіолент", - пише користувач Андрій Іванець. Він опублікував відео у Facebook.

Зараз ви читаєте новину «Екокатастрофу в окупованому Криму видно з космосу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі