середа, 15 вересня 2021 21:48

Джеляла в СІЗО поставили на облік як "схильного до вчинення терактів"

Джеляла в СІЗО поставили на облік як "схильного до вчинення терактів"
Адвокат зміг відвідати Джеляла в СІЗО. Фото: "Укрінформ"

Заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Нарімана Джеляла в СІЗО поставили на облік як "схильного до вчинення терористичних і екстремістських злочинів".

У Facebook про це повідомив його адвокат Микола Полозов. 15 вересня він зміг зустрітися зі своїм підзахисним.

"Буквально напередодні нашої зустрічі з Наріманом повідомили, що він поставлений на профоблік як особа схильна до вчинення терористичних і екстремістських злочинів. Що явно свідчить про повне незнання співробітниками СІЗО принципів кримінального провадження і такого поняття як презумпція невинності. Звичайно ж, всі подібні незаконні адміністративні рішення ми будемо оскаржувати", - написав Полозов.

Адвокат повідомив, що в'язень має добрий вигляд і не скаржиться на здоров'я. Окупанти помістили його у двомісну камеру разом з фігурантом справи про "Свідків Єгови".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: До 20 років ув'язнення: Джелялову можуть посилити обвинувачення

"Наріман просив передати, що вдячний кожному. Підтримка дуже важлива! Попросив не забувати про Асана, Азіза і всіх політв'язнів. Боротьба за свободу триває" - додав Полозов.

Федеральна служба безпеки Росії 7 вересня заявила, що українські розвідники організували, а кримчани Асан і Азіз Ахтемови нібито виконали підрив ділянки газопровода в районі Перевального в окупованому Криму. Одного з керівників Меджлісу кримськотатарського народу Нарімана Джелялова ФСБ назвали посередником.

23 серпня, у День українського прапора, в селі Перевальне між Сімферополем і Ялтою був пошкоджений газопровід. У Росії порушили кримінальну справу за ч. 1 ст. 281 КК Росії ("диверсія"), яке передбачає позбавлення волі на термін від 10 до 15 років.

3-4 серпня в Криму затримали 5 кримських татар: першого заступника голови Меджлісу Нарімана Джелялова, Азіза Ахтемова, Асана Ахтемова, Шевкета Усеінова та Ельдара Одаманова. Всім затриманим обрано запобіжний захід – утримання під вартою.

У Меджлісі кажуть, що Нарімана Джелялова після затримання цілий день тримали в наручниках і з мішком на голові.

Зараз ви читаєте новину «Джеляла в СІЗО поставили на облік як "схильного до вчинення терактів"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі