субота, 18 березня 2017 04:01

До кримського "диверсанта" Панова застосовували тортури - МЗС

До кримського "диверсанта" Панова застосовували тортури - МЗС
Фото: Крим Реалії

До затриманого в Криму українця Євгена Панова застосовували тортури. Про це повідомила речниця українського МЗС Мар'яна Беца, передає Радіо Свобода.

"Вимагаємо задовольнити неодноразові звернення посольства України у Росії з вимогою забезпечити доступ українських консулів до Євгена Панова і Андрія Захтея. Відмова російських органів влади є грубим порушенням Віденської конвенції про консульські відносини і Консульської конвенції між Україною і Росією", – зазначила представниця МЗС України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Кримські диверсанти" відмовилися від попередніх свідчень

Міністерство закордонних справ України висловлює протест у зв'язку з рішенням сімферопольського суду продовжити термін утримання під вартою Євгенія Панова і Андрія Захтея.

Обох затримали за підозрою в організації диверсій у Криму у 2016 році.

Нагадаємо, влітку 2016 року ФСБ звинуватила Міноборони України в підготовці терактів в анексованому Криму. Український Генштаб назвав ці заяви провокацією. В організації вигаданих терактів звинуватили Євгена Панова та Андрія Захтія.

Під тиском та після катувань обоє підписали протоколи звинувачень.

Зараз ви читаєте новину «До кримського "диверсанта" Панова застосовували тортури - МЗС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі