субота, 24 липня 2021 20:23

Дії Зеленського не сприяють єдності суспільства - Муждабаєв

Дії Зеленського не сприяють єдності суспільства - Муждабаєв
Айдер Муждабаєв: "Єдності суспільству президенство Зеленського не додало". Фото: Тарас Подолян

Діяльність президента Володимира Зеленського та його оточення не сприяє єдності українського суспільства. Цією ситуацію може скористатися Росія для розв'язання повномасштабної війни.

Про це в інтерв'ю журналу "Країна" розповів журналіст, заступник гендиректора телеканалу ATR Айдер Муждабаєв.

"Немає критеріїв оцінювання. Хтось судить за рейтингами, хтось – за кілометрами доріг, – каже він стосовно внутрішньої політики Володимира Зеленського. – Я вважаю, що єдності суспільству президенство Зеленського не додало. Воно радикалізується, про що свідчать постійні скандали. Є недовіра між владою і активною частиною суспільства".

Президенту треба діяти цілеспрямованіше, вважає журналіст.

"Він зробив кілька важливих кроків. Зокрема заборонив канали Медведчука. Має бути чіткий прямий шлях, без хитання між Китаєм і Штатами. Потрібні чіткі сигнали суспільству. Багато хто роздратований і розлючений. Страшно, у що це може вилитися. Та й Росія може влаштувати провокацію. Не кажу навіть про війну – там справи погіршуються. Я про усвідомлення пересічними українцями спокою в політичному житті. Але це омана".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рейтинг Зеленського не зростає

Росія щодня шукає способи влаштувати безлад і не відступиться від цих спроб, наголошує Муждабаєв.

"Припускаю навіть широкомасштабну агресію. У Кремлі основна надія на хаос всередині України. Агентури достатньо, зрадників теж. Зараз усе дуже спокійно, і це мене насторожує", – зазначає він.

Діяльність чинної влади Айдер Муждабаєв називає "мозаїчною". Як приклад він наводить ситуацію з добровольцями із Росії та Білорусі.

"Два роки тому президент надав українське громадянство російським і білоруським бійцям та волонтерам, яких переслідує влада їхніх країн. Минуло два роки – і це громадянство у них відбирають. Бо сплив термін тимчасових посвідчень громадянина, які видав Зеленський. Ці люди стають ніким. У багатьох вже сім'ї, діти. Цю проблему можна вирішити за хвилину – проголосувати папірець. Ця непослідовність натякає, що в інших галузях теж не все гаразд", – підсумовує журналіст.

Повне інтерв'ю з Айдером Муждабаєвим читайте в журналі "Країна"

30 червня російський лідер Володимир Путін озвучив старий імперський міф, ніби українці і росіяни є "одним народом".

1 липня Володимир Зеленський зробив заяву у відповідь, зазначивши, що якби українці і росіяни були одним народом, то в Москві ходили б гривні, а над Державною думою майорів жовто-блакитний прапор.

Зараз ви читаєте новину «Дії Зеленського не сприяють єдності суспільства - Муждабаєв». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

42

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі