четвер, 06 червня 2019 15:01

Депортація кримськотатарського народу: Литва визнала злочин Росії

Депортація кримськотатарського народу: Литва визнала злочин Росії
Сейм Литви закликав міжнародне співтовариство продовжити тиск на Росію за її антилюдяну політику та анексію Криму. Фото: YouTube

Сейм Литви визнав депортацію кримськотатарського народу 1944-го геноцидом.

За резолюцію проголосували 77 депутатів, 1 утримався, повідомляє Сейм Литви.

Литва також закликала міжнародну спільноту продовжувати тиск на Росію та політику невизнання анексії півострова.

"Сейм засудив знищення та депортацію кримськотатарського народу, сплановану і здійснену тоталітарним радянським режимом 1944-го, з його батьківщини - Кримського півострова до безлюдних районів Середньої Азії, у результаті чого більшість депортованих кримських татар загинули від голоду, хвороб, тортур і каторжних робіт", - йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 17,5 тис. сторінок, 90 кг: Міжнарожний суд ООН оприлюднив меморандум України проти Росії

Резолюція Сейму засуджує дискримінацію та переслідування населення Криму за релігійною, національною та етнічною ознаками.

Латвія вважає депортацію кримських татар 1944-го геноцидом з боку СРСР.

Крім того, комісія схвалила внесений депутатом від Нацблоку Янісом Домбравою проект заяви про те, що "СРСР у XX ст. цілеспрямовано проводив геноцид щодо всіх народів і етнічних груп, які живуть на окупованих територіях". Документи на голосуванні комісії не підтримав тільки депутат від соціалістичної партії "Згода" Микола Кабанов, повідомляє TV-net.

Зараз ви читаєте новину «Депортація кримськотатарського народу: Литва визнала злочин Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі