четвер, 31 жовтня 2019 09:38

Білий дім блокував спробу Держдепу США засудити агресію РФ в Керченській протоці

Білий дім блокував спробу Держдепу США засудити агресію РФ в Керченській протоці
У листопаді 2018 року Андерсон працював помічником спецпредставника США Курта Волкера. Фото: "РБК-Україна".

Білий дім не дозволив держдепартаменту США зробити заяву, яка засуджує захоплення Росією українських військових судів в Керченській протоці у листопаді 2018-го.

Про це заявив колишній помічник спецпредставника Держдепартаменту США з питань України Курта Волкера Крістофер Андерсон, повідомляє "The Guardian".

Колишній співробітник Держдепу США давав свідчення в Палаті представників в рамках розслідування про імпічмент президента США Дональда Трампа.

"У той час як мої колеги з державного департаменту швидко підготували заяву, яка засуджує Росію за ескалацію, високопоставлені чиновники в Білому домі цю заяву заблокували", - сказав Андерсон.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Замість Болтона на слухання з приводу імпічменту Трампа прийде його адвокат

"Посол Волкер підготував твіт, що засуджує дії Росії, який я розмістив на його акаунті", - додав він.

На тлі мовчання Білого дому тодішній посол США в ООН Ніккі Хейлі засудила поведінку Росії, після чого держсекретар Майк Помпео взав з неї приклад. Трамп висловив занепокоєння, але не став звинувачувати Москву.

Представники української влади не даватимуть свідчення в Конгресі США про імпічмент Дональда Трампа.

Зараз ви читаєте новину «Білий дім блокував спробу Держдепу США засудити агресію РФ в Керченській протоці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі