пʼятниця, 07 грудня 2018 13:22

Батько полоненого моряка записав відео для сина

Батько полоненого моряка записав відео для сина

Рідним полоненого українського моряка, який був поранений і знаходиться у госпіталі СІЗО "Матроська тиша", не надають жодної інформації про їхнього сина.

Щоб визволити хлопців із Росії, батько полоненого співробітника СБУ Василя Сороки Віктор Сорока робить все, що тільки можливе. Виступає на телеканалах, пише листи президентові, церковникам і об'єднав родини всіх полонених моряків, повідомляє Голос Америки.

"Їх можна врятувати, тільки об'єднавшись всім світом. Бо для Росії жодні закони не писані",- каже чоловік.

Наразі він записав відеозвернення для сина та інших полонених, в якому обіцяє "вирвати їх зубами звідти".

Він і дружина іншого полоненого моряка Юрія Будзила, мічмана з захопленого буксиру "Яні Капу", поїхали до Києва для зустрічі з президентом, омбудсменом та візиту до американського посольства.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гіпс на руках: розповіли про стан поранених полонених моряків

"Жодної спецоперації не було, він сказав, що вони просто виходять у море. Якби б була спецоперація, він би сказав" - каже дружина Юрія Ірина.

Вона дуже боїться за чоловіка, бо він був із тих, хто не зрадив Україну і не перейшов на сторону російських окупантів, коли Росія анексувала Крим.

Командувач військово-морськими силами України Ігор Воронченко запропонував себе в обмін на 24 українських моряків, захоплених росіянами у полон в Чорному морі.

За словами Воронченка, він готовий відправитися в російську в'язницю, якщо президент РФ Володимир Путін відпустить на свободу затриманих моряків.

Зараз ви читаєте новину «Батько полоненого моряка записав відео для сина». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі