понеділок, 16 серпня 2021 10:41

Авіакатастрофа Бе-200 в Туреччині: загинув льотчик-ас, причетний до анексії Криму

Авіакатастрофа Бе-200 в Туреччині: загинув льотчик-ас, причетний до анексії Криму
Євгеній Кузнецов брав участь в окупації Криму та бойових діях у Сирії. Фото: mukola.net

Серед російських військових льотчиків, які загинули в авіакатастрофі під час гасіння пожеж у Туреччині, був командир полку полковник Євген Кузнецов. Він є в базі українського центру "Миротворець".

Смерть офіцера підтвердили російські ЗМІ 15 серпня, назвавши "легендою російської авіації".

Кузнецов був причетний до окупації Криму. Також брав участь у плануванні та здійсненні бомбардувань мирного населення Сирії у складі екіпажу авіаносного крейсера "Адмірал Кузнецов".

Окрім того, полковник був головним героєм пропагандистського фільму про анексію Криму "Форсаж. Повернення". Стрічку зняли 2016 року. Розповідає про російських військових льотчиків, які служили в Саках на комплексі корабельної авіації "НИТКА". Після розпаду СРСР цей комплекс відійшов Україні. Кузнецов, відповідно до сюжету фільму, відмовився присягнути на вірність Україні й 1992-го виїхав із родиною з Криму в Росію.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Авіакатастрофа Бе-200 в Туреччині: на борту були російські військові

На сайті міноборони РФ полковник Кузнецов 2012 року згаданий як командир окремого корабельного винищувального авіаційного полку морської авіації Північного флоту. Останнім часом був заступником начальника центру в Єйську.

У Туреччині 14 серпня розбився пожежний літак Бе-200. Катастрофа трапилася в місті Кахраманмараш.

Літак турецькі рятувальники орендували в Росії. На борту в момент трагічного інциденту були вісім людей, шестеро - росіяни.

Зараз ви читаєте новину «Авіакатастрофа Бе-200 в Туреччині: загинув льотчик-ас, причетний до анексії Криму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі