вівторок, 04 вересня 2018 09:28

"Армянськ спіткає доля "Курська" - у Криму перші смерті від екологічної катастрофи
5

В окупованому Армянську після викидів в атмосферу невідомої речовини вже є кілька випадків смертей через напади астми.

Про це повідомляють мешканці окупованого міста. Лікарні переповнені - всім ставлять діагноз ГРВІ, пишуть Примечания.

Таблетки лежали в тумбочці. Запечатані окислились, до складу входить аскорбінова кислота
Фото: primechaniya
Скріншоти соцмереж із розповідями місцевих
Скріншоти соцмереж із розповідями місцевих
Побутові металеві предмети вкрилися липкою іржею
Гірка на дитячому майданчику окислилась від невідомої речовини

"Вранці 25 серпня жителі міста виявили, що всі металеві предмети вкрилися липкою іржею. Багато стали скаржитися на погане самопочуття, першіння в горлі. У соціальних мережах з'явилися фото дітей із червоними висипами. Через кілька днів у місті з дерев облетіло зелене листя. Екологи і чиновники заявили, що здоров'ю нічого не загрожує. Жителі Армянська продовжують писати про погіршення самопочуття і викладати фото. У соцмережах пишуть, що є смерті від астми", - йдеться у повідомленні.

"Кримський содовий завод", "Бром" і "Титанові інвестиції" спростували причетність до викидів на півночі регіону. У спростуваннях вказано, що забруднюючою речовиною був хлористий водень, який утворює у воді соляну кислоту. Він подразнює органи дихання та руйнує емаль зубів. Місцеві скаржаться на першіння в горлі, висип і високу температуру.

"Прес-служба окупаційного Мінінформу Криму оприлюднила попередні дані досліджень, згідно з якими причиною викиду хімічної речовини в Армянську є випаровування вмісту кислотонакопичувача,що його використовує "Титанові інвестиції". Для нейтралізації речовини місцеві комунальники мили вулиці содою," - повідомляється.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Показали отруєну в Ялті річку

"Вони всі ідіоти або в долі з керівництвом підприємств, або їм просто по барабану, що ми тут дохнемо. Якщо проблема в кислотонакопичувачі, то чому раніше не було вжито заходів щодо наповнення свердловин водою? І смішно, що так довго немає однозначної відповіді, особливо в місті, де повно хіміків. Причина може бути одна такої затримки - це органіка. І ось вона дає наслідки для здоров'я не відразу, так що у нас можуть бути ще квіточки, а ягідки потім", - обурюється одна з мешканок Армянська.

Місцеве населення планує провести мітинг.

"Багато хто вже почав говорити про те, що Армянськ спіткає доля АПЛ "Курськ": правду нікому не скажуть, а місту дадуть повільно померти," - зазначається.

Кримські окупанти намагаються використати екологічну катастрофу в Армянську для відновлення водопостачання з Дніпра. Нестача води для заповнення відстійників, мовляв, призвела до надмірної концентрації кислоти, що стало причиною отруєння околиць.

Зараз ви читаєте новину «"Армянськ спіткає доля "Курська" - у Криму перші смерті від екологічної катастрофи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі