середа, 17 липня 2019 17:53

Адвокат українських моряків розповів про варіанти звільнення військових

Адвокат українських моряків розповів про варіанти звільнення військових
Фото: скрін з відео з суду

Наразі про обмін моряків не йдеться. Водночас, є кілька варіантів, за яких моряків можна звільнити.

Вважає адвокат українських моряків Микола Полозов, про це повідомляє Громадське.

"Обміни, як такі, взагалі не передбачені. Нікого, як у фільмі, на мосту міняти не будуть. Можливі взаємні звільнення за різних процесуальних підстав із одного і з іншого боків. Є кілька процесуальних варіантів звільнення, які можна реалізувати в один день, — сказав правозахисник. — Список обміну це спрощене найменування переліку ув'язнених в обох країнах. Кожного звільнятимуть з кожного боку за індивідуальними схемами. Оскільки у всіх різні стадії, різні органи".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Київ і Москва не ведуть переговори щодо обміну українських моряків - Пєсков

Також Полозов додав, що потрібна лише політична воля, технічних та юридичних перешкод немає. На думку адвоката, це питання не буде вирішене до парламентських виборів. Він наголосив, що Росія намагається залишити собі місце для політичного маневру.

"Щодо сьогоднішнього суду, то влада РФ намагається залишити собі місце для політичного маневру і контролю ситуації, оскільки, якщо остаточне політичне рішення не було б прийняте до 24 липня, моряків довелося б звільнити з-під варти у зв'язку із закінченням терміну. А якщо не домовляться до цього часу? Всього тиждень залишається. Тому і продовжують, щоб тримати все під контролем", - сказав він.

17 липня суд у Москві продовжив арешт на 3 місяці представнику СБУ Андрію Драчу та 5-м морякам: Михайлу Власюку, Богдану Головашу, Денису Гриценку, В'ячеславу Зінченку, Сергію Попову.

Також продовжили арешт другій групі: представнику СБУ Василю Сороці та 6-м українським морякам Андрію Артеменку, Володимиру Варимезу, Владиславу Костишину, Олегу Мельничуку, Сергію Чулибі, Віктору Беспальченку.

Зараз ви читаєте новину «Адвокат українських моряків розповів про варіанти звільнення військових». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі