вівторок, 05 серпня 2008 18:06

Звели пам"ятник воїнам-афганцям з Подолу

2 серпня на розі подільських вулиць Почайнинської та Сковороди відкрили пам"ятник воїнам-інтернаціоналістам, які загинули в Афганістані.

Гранітна плита заввишки 2,5 м. На ній білим кольором викарбувано імена загиблих у Афганістані жителів Подолу. Зверху зображено караван машин, який петляє гірськими дорогами.

Розташований монумент у сквері біля Свято-Іллінської церкви. Його встановили за ініціативи громадської організації "Союз ветеранів війни Афганістану".

— У цьому списку — імена жителів Подолу, які загинули в Афгані від початку війни  1979-го і після неї, від отриманих поранень. Я втратив обидві ноги на війні. Тому для мене зведення цього пам"ятника важливе, — розповідає "ГПУ" Сергій Афіндуліді, 45 років, голова спілки інвалідів воїнів-афганців Подільського району.

Монумент освятив отець Віталій, священик Свято-Іллінської церкви. Зводили його за кошти Подільської райдержадміністрації та спонсорів.

Головний пам"ятник українцям, які загинули в Афганістані, розташований у сквері навпроти будинків N25–27 по вул. Мазепи на Печерську. Також монументи звели в Дніпровському, Дарницькому та Шевченківському районах. У лютому цього року в Деснянському районі воїни-афганці та чиновники з райдержадміністрації заклали камінь по вул. Данькевича, 4а. На ній теж мають звести пам"ятник загиблим у Афганістані.

У війні в Афганістані загинуло 3 тис. 280 українців. Із них 126 — кияни.

Зараз ви читаєте новину «Звели пам"ятник воїнам-афганцям з Подолу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі