середа, 23 вересня 2020 15:41

Звалище в Києві, що палало дві доби, незаконне
3

Державна екологічна інспекція провела позапланову перевірку звалища, яке зайнялося 21 червня в Дарницькому районі столиці та спричинило потужне задимлення. З'ясувалося, що сміття туди звозили незаконно.

Про це повідомила пресслужба відомства.

Фото: mepr.gov.ua

"Дотримання законодавства про відходи, щодо ліквідації стихійних звалищ, організації збирання і вивезення відходів — це виключно функція органів місцевого самоврядування та місцевих органів виконавчої влади. Держекоінспекція висунула вимогу до КМДА та Дарницької райадміністрації ліквідувати незаконне звалище. В результаті перевірки буде видано припис та нараховано відповідні збитки", - заявив Роман Шахматенко, заступник міністра захисту довкілля та природних ресурсів.

Органи місцевого самоврядування мають працювати в режимі запобігання та заздалегідь виявляти місця, куди незаконно завозиться сміття, зауважив міністр захисту довкілля та природних ресурсів Роман Абрамовський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дихати в респіраторі: як вплинуло на здоров'я киян потужне задимлення

20 вересня до ДСНС України надійшло повідомлення про пожежу на стихійному звалищі на вул. Колекторній у Дарницькому районі. 21 вересня площа займання становила приблизно 2000 кв. м. Учора, 22 вересня, займання лікувідували.

Зараз ви читаєте новину «Звалище в Києві, що палало дві доби, незаконне». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі